Gumice za tegle i akta

Dužina gumice definiše se kao polovina njenog obima.

Debljina gumice je rastojanje od unutrašnje površine do spoljne površine. Kod nas u Pagumu je 1.6mm ili 2mm.

Širina gumice je rastojanje od jedne odsečene ivice do druge. Kod nas u Pagumu je 1.2 mm.

VELIČINE GUMICA
DUŽINA GUMICE (mm) PREČNIK GUMICE (ø)
40 25
50 30
60 40
80 50
100 60
120 80
200 130

Gumena traka (poznata i kao elastična traka ili  gumica) je gumena petlja, prstenastog ili ovalnog oblika koja se obično koristi za držanje više predmeta zajedno.

Naše gumice su proizvedena od prirodnog kaučuka i prodaju se u raznim veličinama.

Većina gumica se uglavnom proizvodi od prirodnog kaučuka zbog svoje superiorne elastičnosti. Prirodni kaučuk potiče iz lateksa gume, koji se dobija nabijanjem u slojeve kore gume. Drveće gume pripada porodici smreka (Euphorbiaceae) i opstaje samo u vrućoj, vlažnoj tropskoj klimi u blizini ekvatora, pa se većina lateksa proizvodi u zemljama jugoistočne Azije Maleziji, Tajlandu i Indoneziji.

Guma stiže u proizvodni pogon u velikim balama. Gumice se izrađuju istiskivanjem gume u dugačku cev kako bi se dobio njen opšti oblik što se naziva procesom ekstruzije. Zatim se seku po širini cevi na male trake. To dovodi do cepanja cevi na više delova, stvarajući gumene trake odnosno dobro poznate gumice.

Pagum gumice nude visoku količinu po kilogramu, tako da znate da ovim kvalitetnim elastičnim trakama postižete veliku vrednost.

Naše gumice nude lako istezanje sa krajnjim izduženjem od 300% od njihove prvobitne veličine.

IDEALNO ZA SVAKODNEVNO KORIŠĆENJE KOD KUĆE: Prednost gumica  je zgodan i koristan alat koji možete imati po kući. Koristite ih za vezivanja novca, kose ili olovaka, održanje elektronskih I računarskih kablova, održavanje alata i igračaka, pakovanje papira, svesaka i drugih predmeta. Takođe se mogu koristiti da ambalaža za hranu ostane zatvorena kako bi hrana zadržala svežina. Sve u svemu naše gumice su dobre u sakupljanju sitnica.

KANCELARIJSKI ALAT: Koristite Pagum gumice u kancelariji da biste organizovali i uredili poštu, fascikle i papire, bilo da radite u velikoj kancelariji ili imate kućno preduzeće.

PROIZVODENO U SRBIJI: Pagum gumice se proizvode se u Srbiji, tako da znate da primate visokokvalitetan proizvod, sveže zalihe i bržu uslugu.

Velike gumice tj gumice za administrativna akta (160mm I 200mm) smanjuju potrebu za prekomernim pakovanjem. Oni su odlična ekološka alternativa umesto vezivanja sa kanapom jer se gumice za administrativne akte mogu koristiti iznova i iznova.

Gumice za administrativna akta mogu se koristiti za pričvršćivanje cerada i pokrivača preko nameštaja u skladištu, na otvorenom ili prilikom kretanja kako se ne bi oštetili. Takođe su odlični za povezivanje tepiha i prostirki.

Iz iskustva znamo da veliki broj naših kupaca koriste gumice za vezivanje luka, rotkvica, zelene salate, kutija za jaja, I naravno u štamparskoj I bankarskoj delatnosti.

Pakovanje: 1kg

 

 

 

Gumice su izrađene od prirodnog kaučuka.
Gumice za tegle i administrativna akta nudimo u više boja (plava, crvena, bela, žuta, zelena).